Rutkauskas kijkt uit naar test op Eurocircuit

De uit Litouwen afkomstige Rytis Rutkauskas zal dit weekend in een Volland Racing Audi A1 aan de start verschijnen van het Duitse Rallycross kampioenschap. Samen met teamgenoot Nicolas Geleyns zullen de nodige testkilometers afgewerkt worden op het Eurocircuit in Valkenswaard.

In de ex Kobe Pauwels Audi S1 zal Rutkauskas dit jaar zijn opwachting maken in het Europese Rallycross kampioenschap. Met de Volland Racing Audi A1 heeft hij daarmee in elk geval een wapen in handen die zijn sporen reeds verdiend heeft. Als voorbereiding op zijn Europese campagne wordt er dit weekend getest op het Eurocircuit. Beide Audi’s zijn ingeschreven voor het Duitse rallycross kampioenschap, hetgeen betekent dat het niet tot een confrontatie zal komen met onze nationale rijders. De Duitse reglementen laten het immers niet toe dat kampioenschappen samengevoegd worden.

De Audi A1 staat nog steeds in de Pauwels livery

We vroegen Rutkauskas kort om een reactie. In gebrekkig Engels kregen we het volgende te horen.

We zullen dit jaar het Europese kampioenschap betwisten. Ik kijk er alvast naar uit om de voorbereiding te starten op het Eurocircuit in Valkenswaard. Tot komend weekend!”

Back to top button
error: Content is protected !!