Bex en Maeyninckx sneller dan Supercars!

Het zal niemand zijn ontgaan. Kristof Bex en Yorick Maeyninckx leken wel te vliegen over het Eurocircuit in Valkenswaard afgelopen weekend. Niets blijkt minder waar, als we een blik gooien op de snelste tijden van het weekend.

Bij de Duitse RX1 klasse zagen we onder andere Werner Gurschler in actie, in de ex-Andreas Steffen Ford Fiesta (voorheen Jos Kuypers). Gurschler wist gedurende het hele weekend een snelste rondetijd te klokken van 39.390 seconden (finale). Als we de snelste rondetijden van Kristof Bex en Yorick Maeyninckx bekijken, dan zien we dat beide mannen sneller zijn dan de Ford Fiesta van Gurschler.

Kristof Bex klokte in de finale een snelste rondetijd van 38.700 seconden, terwijl Maeyninckx maar een toefje langzamer was dan Bex met 38.944 seconden. Om nog een verder vergelijk te maken, hebben we nog een beetje speurwerk verricht in ons archief. In 2009 reed Jochen Coox in zijn welbekende Skoda Fabia, aka Helga 1, in de finale een rondetijd van 39.259 seconden. Destijds, de snelste tijd van de dag. En natuurlijk, het circuit lag er destijds anders bij, maar het moge duidelijk zijn dat de snelheid bij Bex en Maeyninckx er goed in zat!

Het ging echt hard afgelopen weekend! Het was serieus trappen en veel meer krijg ik denk ik ook niet uit de Volvo. Misschien nog een paar honderdste van een seconde als we nog wat kleine wijzigingen aanbrengen aan de set-up, maar heel veel meer zit er niet meer in. Bizar dat ik vroeger langs de draad stond in mijn stoeltje te kijken naar mannen als Coox en Kuypers, en nu rijd ik gewoon sneller met de Volvo. Genieten!“, aldus Yorick Maeyninckx.

Back to top button
error: Content is protected !!