Coox: “Een beetje pech, maar toch tevreden!”

Vandaag werden in het Zweedse Höljes reeds 2 kwalificatiereeksen verreden. Daar waar Jochen Coox stiekem hoopte op een positief resultaat, speelde het pechduiveltje vandaag een hoofdrol in de koers van Coox.

Vanochtend in de training ging het goed. Aangezien we gisteren niet gereden hadden, koos ik ervoor om het vanochtend rustig aan te doen. In de eerste kwalificatiereeks kwam ik goed weg en kon ik aansluiten achter Rustad. Ik kon de Peugeot lang volgen, maar in de derde ronde ging er een cardanas stuk. Einde oefening voor reeks 1.

De tweede reeks moest ik het opnemen tegen Steffen en Kristoffersen. Ik was te gretig en maakte een valse start, hetgeen betekende dat ik een dubbele joker moest spelen. Bij de herstart kon ik de koppositie pakken en de leiding zelfs een beetje uitbouwen. Na mijn 2 verplichte ommetjes wisten Steffen en Kristoffersen te passeren en kwam ik als laatste over de meet.”

Op zich ben ik heel tevreden over hoe de dag is verlopen. Natuurlijk heb ik wat pech gehad en was het jammer van de valse start, maar als ik kijk hoe de wagen aanvoelt dan voelt de Polo toch geweldig. De nieuwe krachtbron van Trollspeed is echt een pareltje! Morgen hopelijk een dag zonder pech en dan zien we wel waar we staan.

Foto: Jan Kåre Rafoss / ERC24.com

Back to top button
error: Content is protected !!