Bex: “Het perfecte weekend!”

Met 77 punten gaat Kristof Bex aan de leiding in de tussenstand van het Belgische Rallycross kampioenschap. Met 3 overwinningen en 1 tweede plaats lijkt Bex af te stevenen op de titel. De man in kwestie wil zelf echter nog niks weten van een eventuele titel en de huid van de beer zeker nog niet verkopen voordat deze geschoten is.

Terug naar gisteren. Het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen was het decor van de vierde ronde van het Belgische Rallycross Kampioenschap. Bex weet met 2 snelste tijden de kwalificatiereeksen naar zijn hand te zetten. Op indrukwekkende wijze want de rondetijden van de snelle Volvo-rijder zijn nagenoeg gelijk aan de rondetijden van de supercars eerder dit jaar.

Na winst in zijn semi-finale mocht Bex in de grote finale plaats nemen op pole position. Een finale met Maris, Bosmans, vdPerre, Leysen en Van Lingen. Bij het startsein is de groene Volvo er als een haas vandoor en weet onbedreigd naar het zwart/wit-geblokt te rijden. Dit jaar lijkt Bex oppermachtig in de grote Supernationals klasse, maar toch is de man uit Heusden voorzichtig met prognoses.

De laatste jaren zijn we vaker dicht bij een eventuele titel in de buurt geweest, maar toch is het toen nog fout afgelopen. Zeker, het gaat dit jaar enorm goed maar het woord “titel” ga ik nog niet in de mond nemen. Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan en nog genoeg punten te scoren! Dit weekend was in elk geval perfect, met dank aan mijn top-team die me elke wedstrijd weer een geweldige Volvo geven! Thanks toppers!”

 

Back to top button
error: Content is protected !!