BRX: Geen supercars, maar wel spektakel!

Na een lange lentepauze was er opnieuw volop actie op het Duivelsbergcircuit waarbij de tenoren in het BK streden voor elke meter. Ondanks de vakantieperiode kreeg het publiek ruim 70 rijders in actie te zien, verdeeld over de diverse klassen.

Supernationals+
Met het ontbreken van de Supercars mag de klasse Supernationals plus 2000cc gerust de nieuwe koninginneklasse genoemd worden waar de snelheid er zichtbaar goed inzit. Dat bewezen onder meer de hoofdrolspelers Kristof Bex, Luc Maris en Bert Bosmans en ook Stephanie Van Lingen die met haar BMW stevig haar mannetje staat tussen al dat geweld. Kristof Bex leidde dankzij twee snelste tijden na de heats terwijl een andere Volvo-rijder, Luc Maris de andere snelste tijd voor zijn rekening nam. Ook Bert Bosmans komt dichtbij deze twee tenoren met de Volvo C30. We geven u overigens graag mee dat Bex afgelopen zondag een snelste tijd van 2:47.094 liet noteren terwijl Jos Jansen begin maart een 2:46.975 realiseerde. Bex bleef ook baas in de finales en in de laatste finale van de dag was het Bert Bosmans die min of meer het tempo van de uiteindelijke winnaar kon volgen. Luc Maris maakte er met zijn derde plaats een volledig Volvo-podium van. En zo zet Bex opnieuw een stevige stap richting titel.

Supernationals-
De klasse Supernationals onder 2000cc telt ondertussen heel wat kandidaat-winnaars, al is Steve Volders met zijn Ford Fiesta op dit ogenblik schijnbaar onklopbaar. Hij reed naar zijn vierde overwinning op evenveel wedstrijden en het moet al raar lopen wil de titel hem nog ontglippen. Het mag duidelijk zijn dat het ritme dat Volders opdoet in het Euro RX hem een niveau hoger tilt. Niet toevallig was het Danny De Beuckelaer die met zijn Volvo C30 even weerwerk leek te kunnen bieden. De meeste volgers herinneren zich allicht nog dat een finale in Mettet tijdens het EuroRX hem ontnomen werd. In zijn gekende spectaculaire stijl was het Kurt Lambers die met zijn BMW naar de laatste podiumplaats reed, waarmee hij Glenn Cools net van het podium kon houden.

Super1600
In de klasse Super1600 is regerend kampioen Dennis Remans leider af, want deze moest  Citroën-rijder Steve Otzer voor zich dulden. Otzer, die ook na optelling van de reekspunten bovenaan prijkte, heeft zijn overwinning zeker niet gestolen en is opnieuw leider met nog twee wedstrijden te gaan in september en oktober. Davy Van Den Branden beleefde niet echt een probleemloze dag maar kon, met reservemotor in de DS3, uiteindelijk toch beslag leggen op de derde plaats.

In de SRX-cup ontspon zich in de finale een mooi duel tussen Loris Cencetti Jr en Guillaume De Ridder waarbij uiteindelijk eerstgenoemde het laken naar zich toetrok.

In september komt het BK opnieuw in actie op het Duivelsbergcircuit en tussendoor is er tijdens het weekend van 5 en 6 augustus nog de “GP Duivelsberg”.

Back to top button
error: Content is protected !!