Bex proeft aan LMV8 op Raceway Venray

Vandaag werd er op de Raceway in Venray gereden in de LMV8-klasse. Bekende gezichten uit de Rallycross-wereld maakten in het verleden reeds een overstap naar het oval racen, zoals bijvoorbeeld Jos Kuypers en ook Ron Snoeck. Vandaag was het de beurt aan Kristof Bex!

Bex weet uiteindelijk de dag af te sluiten op een keurige 8e positie in het dagklassement, slechts 3 plekken achter routinier Jos Kuypers.

Wat een geweldige ervaring! En heel anders dan Rallycross. Natuurlijk rijd je hier enkel bochten naar links maar op het rechte stuk rijd je wel met 200km per uur deur aan deur met de concurrentie. Teameigenaar Joep Hendriks heeft me uitstekend geholpen, waarvoor bedankt! Alles gaat er heel gemoedelijk aan toe, zo had ik bijvoorbeeld al mijn training gereden en toen kwam men mij vertellen dat ik helemaal niet ingeschreven was. Hier werd gelukkig geen probleem van gemaakt en ik mocht alsnog gewoon starten. Uiteindelijk kan ik de dag afsluiten op de 8e plek en heb ik me heel goed geamuseerd. Qua budget zou ik hier een heel jaar kunnen rijden voor 1/5 van het budget dat we nu in de Rallycross gebruiken, maar voorlopig gaat mijn voorkeur nog steeds uit naar Rallycross ;)”

Back to top button
error: Content is protected !!