Kalender 2018: Duivelsbergcircuit krijgt slechts twee BK-wedstrijden

De rallycrossfans zaten er al een tijdje op te wachten en speculeren was schering en inslag over hoe de nieuwe BK-kalender er zou uitzien. En plots maakte BORA op zondag 10 december een op zijn zachtst gezegd verrassende kalender bekend.

Het BK Rallycross wordt in 2018 opnieuw over 7 wedstrijden beslist maar dat er liefst 5 circuits worden bezocht is alvast erg verrassend. Het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen en Glossocircuit te Arendonk krijgen tweemaal bezoek van de BK-rijders, terwijl Mettet (Circuit Jules Tacheny) , Valkenswaard (Eurocircuit) en Buxtehude (Estering) eenmaal aan de beurt komen.

Het is overigens van 2003 geleden dat er nog een officiële BORA-wedstrijd plaatsvond op het Glosso-circuit te Arendonk.Het enige slachtoffer van de erg gevarieerde kalender is duidelijk Maasmechelen, dat van vier naar twee wedstrijden terugvalt. Het bestuur BRCV ziet zelfs de traditionele opener begin maart wegvallen. De seizoensopener is nu voor Mettet, en dat reeds op 25 februari! En normaliter trekken de Duitsers in september naar Arendonk, terwijl dat reeds jarenlang vaste kost was voor het Duivelsbergcircuit.

Voor Staf Meulemans van Glosso is het natuurlijk na jarenlang  zwoegen  om het circuit opnieuw volledig open te krijgen een mooie opsteker  dat hij Arendonk tweemaal op de BK-agenda ziet verschijnen.

BK Rallycross 2018:
25.02.2018 Mettet
22.04.2018 Valkenswaard
17.06.2018 Buxtehude
08.07.2018 Maasmechelen
19.08.2018 Arendonk
23.09.2018 Arendonk
07.10.2018 Maasmechelen

 

Back to top button
error: Content is protected !!