Volledig Frans kampioenschap voor Coox!

Zoals we reeds verwachtten zal Jochen Coox het aankomende seizoen veelvuldig in het Franse Rallycross Kampioenschap in actie komen. Eerder vandaag werd er ingeschreven voor het volledige kampioenschap. Voordat het Franse kampioenschap begin mei afgetrapt wordt in Abbeville, zal Coox eerst nog de nodige testkilometers met zijn nieuwe bolide afwerken, te beginnen met Mettet eind deze maand.

Op dit moment staat “Magda” bij Trollspeed, waar ik haar eind van de week zal ophalen. Ze krijgt nog een grondige check-up bij Trollspeed alvorens we haar mee naar België terug nemen. We hebben vandaag ingeschreven voor het volledige Franse kampioenschap. Ik heb me enorm geamuseerd in Frankrijk afgelopen jaar en voor komend jaar lijkt het nog mooier te worden! De organisatie spreekt nu al van rond de 30 supercars! Met ons nieuwe wapen hoop ik op een mooie klassering in het eindklassement, maar ik kijk vooral uit naar deze nieuwe uitdaging. De eerste wedstrijd in Abbeville is niet eens zo heel ver voor onze landgenoten (+/- 370 km van Rekem), dus ik hoop veel fans te mogen begroeten.”

De laatste dagen bereikten ons veel berichten of we Jochen Coox nog in eigen land aan het werk zouden gaan zien. We stelden deze vraag aan Jochen zelf:

Voor nu is alleen zeker dat we in Mettet starten, op beide dagen. Daarna moeten we zien hoe het loopt. Ik vind het geweldig dat Johnny Verkuringen de Supercars nieuw leven wil inblazen in België, maar er moeten er nog een paar bij. Afgelopen jaar heb ik te vaak met Jos (Jansen) alleen gereden, maar uiteindelijk is de pret daar snel van af. Zodra er wat meer rijders komen zal ik zeker opnieuw aansluiten!”

Back to top button
error: Content is protected !!