BRX: Het wachten is voorbij, Mettet trapt BK af!

Nog een paar dagen wachten en dan komt er een einde aan de lange winter zonder Rallycross! Daar waar andere jaren het Belgisch Kampioenschap Rallycross werd afgetrapt op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, is het aanstaand weekend de beurt aan het Circuit Jules Tacheny in Mettet.

Met name bij de Supercars is het uitkijken naar de toppers uit het WK en EK die zullen komen testen. Verder zien we bij de S1600 nog Gregory Fosse uit Frankrijk, die deze wedstrijd zal aanvatten als een test.

Supercars
Bij de Supercars zullen alle ogen gericht zijn op Andreas Bakkerud, die voor het eerst de EKS Audi aan de tand zal voelen in competitie-verband. De jonge Noor zal tegenstand krijgen van het Polo-kwartet Coox, Linnemann, Hedström en Thoren. Verder zien we nog Tohill, Chicherit en Verkuringen op de inschrijflijst staan. Het Belgische duo Verkuringen en Coox mogen hun borst nat maken! Voor laatstgenoemde zal dit een eerste kennismaking worden met de nieuw aangekochte Volkswagen Polo uit de stal van Marklund Motorsport.

S1600
In deze klasse zien we geen EK-toppers die hun materiaal komen testen. Wel een vaste waarde uit het Franse kampioenschap, Gregory Fosse, die zijn Peugeot 208 aan de tand zal komen voelen. Met Vd Branden, Remans, Otzer, Teelen, Putzeys, Strackx en Vanalken zijn de overige deelnemers gekend en eerlijk is eerlijk, het zijn stuk voor stuk podiumkandidaten!

Supernational+
Bij de Supernationals +2L zien we slechts 12 inschrijvingen op de voorlopige deelnemerslijst. Naar verwachting zal de strijd voor de overwinning wederom gaan tussen Bex, Maris, Bosmans en Volders waarbij laatstgenoemde opnieuw de overstap maakt naar de Supernationals+. Kristof Bex heeft afgelopen weekend alvast de eerste ronden gedraaid tijdens de testdag in Maasmechelen en zal vastbesloten om zijn titel te prolongeren.

Supernational-
Met de overstap van het nummer één van 2017, Volders, lijkt het gevecht om de titel hier helemaal open te liggen. Het is voor aanvang van het seizoen nagenoeg onmogelijk om een favoriet voor de titel aan te wijzen. De strijd ligt daarom volledig open. Vanhove, Lambers, Moonen en Van Beers zijn zomaar een paar namen die met de overwinning aan de haal zouden kunnen gaan.

Op zaterdag is er reeds een testdag op het Circuit Jules Tacheny, waarbij er van 9.00uur tot 17.00uur getest kan worden. Op zondag zal het Belgische Rallycross Kampioenschap op gang worden geschoten!

Back to top button
error: Content is protected !!