WK teams testen in Mettet!

Vandaag klonk er op het Circuit Jules Tacheny in Mettet opnieuw motorgeronk! Daar waar morgen het BK Rallycross op gang wordt geschoten, kregen de teams vandaag de mogelijkheid om hun nieuwe materiaal aan de tand te voelen. De geruchtenmolen draaide afgelopen week reeds op volle toeren, maar het team van Volkswagen Motorsport tekende present met hun nieuwe wapen!

Lang werd er gesleuteld achter gesloten deuren in de paddock, maar rond 11.15uur rolde vervolgens het 2018-wapen naar buiten van het Volkswagen Motorsport team. In camouflage-kleuren weliswaar, maar al snel werd duidelijk dat het Duitse merk in 2018 aan zal treden met het nieuwe model Polo. In de ochtend was het Johan Kristoffersson die zijn rondjes mocht afwerken, waarna Petter Solberg de middagsessie voor zijn rekening nam.

Verderop in de pitlane kwamen we Andreas Bakkerud tegen. De jonge Noor wist ons te verklappen dat hij nog in een relatief oud type Audi S1 van het team van EKS rijdt. Doel van deze test was om zoveel mogelijk rondjes af te spoelen om gewend te raken aan de Audi. Uiteindelijk weet Bakkerud de snelste tijd van de dag te noteren met 42.340 seconden. Er zal ongetwijfeld nog ruimte zijn tot verbetering want als we kijken naar de rondetijden van het WK afgelopen jaar, dan wist Johan Kristoffersson destijds een 39.135 te noteren in de vrije training.

Verder zagen we Enzo Ide nog in actie in de ex-Audi S1 van het team van EKS. De Belg moet duidelijk nog wennen aan de omschakeling van het circuit rijden naar rallycross, maar naarmate de dag vorderde kwam Ide al beter voor de dag.

Zoals gezegd zal morgen het Belgische Rallycross Kampioenschap van start gaan in Mettet. Van de hierboven genoemde namen zal enkel Andreas Bakkerud zich gaan meten met de EK-toppers, aangevuld met Jochen Coox en Johnny Verkuringen.

Back to top button
error: Content is protected !!