BRX: Linnemann, Otzer, Bex en Vanhove on top!

Op een zonovergoten maar ijskoud Circuit Jules Tacheny in Mettet werden vandaag de eerste punten verdeeld voor het Belgische Rallycross Kampioenschap 2018. Respectievelijk Ulrik Linnemann, Kristof Bex, Steve Otzer en Martijn Vanhove gingen met het maximale puntenaantal huiswaarts.

Supercars
Bij de koninginneklasse van de rallycross werd de gehele wedstrijd gedomineerd door de Noor Andreas Bakkerud in de EKS Audi S1. Baby blue zette alle kwalificatiereeksen op zijn naam en was daarmee torenhoog favoriet voor de grote finale. Een grote finale die Chicherit, Thoren en Coox niet wisten te halen aangezien zij reeds vroegtijdig in de steek werden gelaten door de mechaniek. De start van de finale ging niet zonder slag of stoot maar toch was het Bakkerud die het voortouw nam. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de man uit Bergen, maar bij aanvang van de laatste ronde vatte de Audi vlam en door de zware rookontwikkeling belandde Bakkerud in het decor. Dat maakte de weg vrij voor Ulrik Linnemann, die onbedreigd over de finish kwam.

S1600
Bij de snelle voortrekkers ging het gevecht verder waar we afgelopen jaar geëindigd waren. Otzer, Van den Branden en Remans verdeelden de reeksen en wisten ook door te stoten vanuit hun semi-finales. In de grote finale waren het Otzer en Remans op de eerste rij. Van den Branden, Teelen, Putzeys en Vanalken completeerden de grid. Bij het startsein was het de witte Saxo van Otzer die de kopstart nam. Deze positie staat de Belg niet meer af en weet als eerste de meet aan te tikken, gevolgd door Davy van den Branden en Yves Teelen.

Supernational+
Bij de Supernationals +2L kreeg het publiek andermaal een duel voorgeschoteld tussen Bex en Maris. Kristof Bex trok de eerste en tweede reeks naar zich toe, terwijl de derde reeks ten deel viel aan Maris. Het moge geen verrassing zijn dat beide kemphanen op de voorste rij van de finale stonden. Opnieuw volgde een mooi duel maar was het uiteindelijk Bex die aan het langste eind trok, gevolgd door Maris en Vanderheyden.

Supernationals-
Martijn Vanhove heeft bij de Supernationals- de volle buit weten te pakken. In de reeksen kwam Vanhove nog niet geheel in het spel voor, aangezien Neyens en Lambers deze onderling verdeelden. In de finale weet Vanhove het tij te keren en 20 punten aan zijn conto toe te voegen, gevolgd door Coninx en Van Ratingen.

De tweede ronde van het Belgische Rallycross Kampioenschap zal worden verreden op 22 april op het Eurocircuit in Valkenswaard!

Back to top button