PR: Maasmechelen geeft startschot voor BELNED-cup!

Komende zondag wordt er op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen afgetrapt voor de openingsronde van de BELNED-cup. Op de voorlopige deelnemerslijst zien we ruim 40 deelnemers in de diverse klassen. Wij kijken alvast met u vooruit.

Supercars
Ondanks dat er geen supercars op de voorlopige inschrijflijst staan, kunnen wij u alvast verklappen dat in Rekem alles in het werk wordt gesteld om Jochen Coox met zijn Volkswagen Polo aan de start te krijgen. Coox kende afgelopen weekend pech in Mettet en daarom is hem er alles aan gelegen om aanstaande zondag de nodige testkilometers af te spoelen. In de Rekemse garage treffen we een tweede Polo aan, namelijk die van de Zweed Daniel Thoren. Hij zal Coox vergezellen op de grid en ook Peter Hedstrom heeft aangegeven de verplaatsing te zullen maken naar Maasmechelen om zijn nieuw opgebouwde Polo aan de tand te voelen. Voeg hier nog aan toe dat Paul Allerts zijn Mitsubishi komt testen en we hebben een handje vol supercars!

S1600
Een negental, aan elkaar gewaagde, rijders prijken op de deelnemerslijst. Meest opvallende inschrijving komt toch wel van Thijs Heezen, die na een tijd van afwezigheid opnieuw present zal zijn. Steve Otzer zal ongetwijfeld zijn overwinning van Mettet een vervolg willen geven, al zullen mannen als Davy van den Branden, Yves Teelen, Nick Vanalken en het Fiesta-duo Heezen en Roumans daar anders over denken.

Supernationals+
Afgelopen jaar leek Kristof Bex ongenaakbaar op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Kan hij deze mooie serie een vervolg gaan geven? Het gevaar komt hier vanuit diverse hoeken, want onder de armada Volvo-rijders vinden we ook Luc Maris en Bert Bosmans om maar enkele namen te noemen. Met de terugkeer van Steve Volders bij de zwaardere Supernationals, is het duidelijk dat het drummen wordt voor een plek op het podium!

Supernationals-
Ook hier zijn er wel meerdere kanshebbers op winst met Martijn Vanhove, afgelopen week winnaar in Mettet, na een ware afvallingsrace in deze klasse. Vergeet ook de Volvo C30 van Ron Snoeck niet, die afgelopen jaar reeds zijn snelheid toonde. En wat kan Mandy Kasse tussen al dat mannen-geweld? Verder komt Annick De Jongh aan de start met een nieuwe Opel Corsa.

Dit spektakelstuk zal op zondag 4 maart om 8.30u met de vrije trainingen op gang worden geschoten. De eerste reeks zal omstreeks 10.15uur starten. Be there!

Back to top button
error: Content is protected !!