Jochen Coox: “Magda is waanzinnig!”

Afgelopen weekend maakte Jochen Coox op het Circuit Jules Tacheny in Mettet zijn allereerste meters met de nieuw aangekochte Volkswagen Polo, ex Marklund Motorsport. Helaas moest de man uit Rekem vroegtijdig de handdoek in de ring gooien vanwege problemen met de krachtbron, maar toch kijkt Coox tevreden terug op het weekend.

Magda voelt echt geweldig! In geen enkel opzicht te vergelijken met onze oude Polo. De Trollspeed-motor in deze Polo is waanzinnig krachtig en pakt heel goed op. De eerste rondjes op zaterdag was het flink wennen, maar ik voelde me al snel thuis in mijn nieuwe “office”. Op zaterdag hebben we ons vooral geconcentreerd op het wennen aan de wagen. Niet alleen voor mij is alles nieuw, maar ook voor mijn team. Op zondag hebben we het tempo wat opgeschroefd en zaten we er gelijk goed bij. In de eerste reeks moest ik enkel Bakkerud voor laten gaan, maar ik kon Tohill vrij makkelijk voor blijven en de Ier is toch een frontrunner in EuroRX. In de laatste ronde maakte ik nog een fout, wat me makkelijk 4 seconden heeft gekost, maar ondanks deze fout kon ik Tohill voor blijven, iets waarover ik zeer content was!”

De tweede reeks verliep minder gelukkig. Bij de start merkte ik al een hapering en viel de motor even stil. Vrij snel daarna moest ik Magda aan de kant zetten. Onze Trollspeed-engineer Frank kon uit de data niet opmaken wat er scheelde aan de Zweedse krachtbron. We besloten om ons weekend vroegtijdig te beëindigen en terug te rijden naar Rekem, alwaar we de motor uit hebben gebouwd.”

Inmiddels (stand dinsdag 20.30u) is mijn mechanieker Michel al op de terugweg van Trollspeed. De motor zou weer in orde moeten zijn voor aanstaande zondag in Maasmechelen. De afgelopen weken heb ik heel veel vragen gekregen of we toch een keer in Maasmechelen wilden rijden met Magda. We hebben dan ook besloten om deze wedstrijd toe te voegen aan onze planning! Deze is speciaal voor het Belgische publiek en mijn trouwe supporters! Als kers op de taart heb ik Daniel Thoren uitgenodigd. Zijn Polo, uit de stal van Hedström, stond dit weekend in onze tent en we hebben het samen naar onze zin gehad. Daarop besloot Thoren om de Polo in Rekem te laten en komende zondag aan te treden in Maasmechelen. Gezamenlijk hebben we ook Peter Hedström weten te overtuigen om af te zakken naar mijn achtertuin. Een leuk startveld! Ik hoop dat we veel supporters mogen begroeten!”

Back to top button
error: Content is protected !!