FRX: Belgische invasie in Abbéville?

Na 20 jaar afwezigheid staat de rallycross in Abbéville opnieuw op de kalender. Aangezien het circuit niet zo gek ver van België gelegen is, wekt dat heel wat belangstelling op bij Belgische en/of Nederlandse rijders. Verder komen er positieve geluiden uit de hoek van de toeschouwers. Met Jochen Coox, die aankondigde het volledige Franse kampioenschap te zullen betwisten in de klasse Supercars, is er alvast één Belgische deelname bekend.

Met nog een kleine twee maanden voor de start van FRX in Abbéville (begin mei) lijken nog meer Belgen (rijders èn toeschouwers) deze wedstrijd in hun planning op te nemen. We worden de laatste weken overspoeld met vragen of er busreizen georganiseerd kunnen worden en waar men het beste terecht kan voor overnachtingen. Helaas organiseren wij geen busreizen, maar we willen jullie zeker wat tips aan de hand doen.

Zoals gezegd zal het qua kilometers voor de meeste landgenoten reuze meevallen. We gaan even uit als vertrekpunt Maasmechelen. In 3uur en 20 minuten (373 km) is het Circuit in Abbeville te bereiken.

Normaliter is er in Frankrijk bij elk circuit een camping waar je terecht kunt met camper, caravan of tent. Voor de mensen die op iets meer comfort gesteld zijn kunnen wij de volgende verblijfplaatsen adviseren.

Tot slot vroegen we onze landgenoot Jochen Coox naar zijn verwachtingen van Abbeville. “Ik kijk enorm uit naar de openingswedstrijd van het Franse Rallycross kampioenschap. Naast het feit dat ik sta te popelen om het volledige kampioenschap te gaan betwisten, voelt deze openingsmanche toch wel een beetje als een thuiswedstrijd voor mij. Ik krijg heel veel vragen en opmerkingen van mensen die de wedstrijd zullen gaan bezoeken. Ik hoop dat veel fans me komen aanmoedigen en dan zal ik er alles aan doen om een mooi resultaat mee naar België te nemen! De omloop ziet er waanzinnig uit en lijkt heel overzichtelijk, zoals eigenlijk alle circuits in Frankrijk zijn zodat men vanaf elke plek het hele circuit kan zien. Noteer het weekend van 5 en 6 mei in uw agenda! Tot in Abbeville!”

We zullen u via deze website op de hoogte houden over deelnemerslijsten en tijdschema. HIER alvast een voorlopige deelnemerslijst, met reeds 32 supercars!!!

 

 

Back to top button
error: Content is protected !!