Jochen Coox: “Hier doen we het voor!”

Afgelopen weekend kwam Jochen Coox aan de start tijdens de opening van het Franse Rallycross Kampioenschap in Abbeville. We hebben u gisteren reeds op de hoogte gehouden van de verrichtingen van Coox, maar willen nu nogmaals met Jochen zelf terugblikken op zijn weekend!

Ik denk dat we achteraf uitermate blij mogen zijn met onze prestatie. Natuurlijk had er meer in gezeten en dat is ook waar ik een beetje teleurgesteld over ben, maar ik denk dat we ons hebben laten zien! Er zit echt een enorm potentieel in “Magda” alleen heb ik het gevoel dat ik dat nog niet heb kunnen tonen. De derde reeks (vijfde tijd) was in elk geval een voorbode. Als we de starts nog onder de knie kunnen krijgen dan moeten we constant in de top-8 kunnen rijden.”

Zoals gezegd… op de starts na verliepen de reeksen heel erg goed. Ik heb me constant een weg naar voren moeten vechten en keihard moeten rijden. Elke ronde was maximaal! In de derde reeks had ik een heel mooi gevecht met Samuel Peu, toch een van de grootste Franse talenten van de afgelopen jaren. Samuel had de leiding maar moest zijn joker nog nemen. Ik voelde al dat de exit van zijn joker cruciaal zou worden. Zij aan zij gingen we op de laatste hairpin af, maar hij zat aan de binnenkant waardoor hij als eerste over de meet kwam. Dit zijn wel gevechten waar ik van kan genieten en waar ik ook enorm veel van leer!”

De semi-finale was een ware thriller! Met mij hadden ook Guillerme en Moreton een slechte start. Als je als achtste moet aansluiten dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden om nog in de top-4 te komen om door te stoten naar de grote finale. Toch heb ik geen enkel moment getwijfeld omdat ik vertrouwen had in de wagen. Naarmate de finale vorderde kwam ik op plek 5 achter Guillerme, welke na de jump van de baan geraakte. Ik besloot om de move te maken en beiden schoten we van de baan. Vervolgens kon ik in de laatste hairpin toch binnendoor steken om die belangrijke vierde positie over te nemen!”

Na de finish zag ik de vlammen achter de Polo uit komen. Het duurde even voordat de marshalls in de gaten hadden wat er gebeurde maar uiteindelijk werd de brand geblust. Al snel wisten we dat de finale niet gereden kon worden. Vermoedelijk een kapotte olie-leiding, maar momenteel staat “Magda” al in onze workshop en wordt ze aan een grondige controle onderworpen. De mensen van Trollspeed zijn komend weekend sowieso in Belgie dus komen ze langs om alles te checken. Kortom, een turbulent weekend.. maar hier doen we het voor! Ik heb alles uit de kast moeten halen en ik voel dat het de komende wedstrijden alleen nog maar beter zal gaan! Bedankt aan mijn team, sponsors en de trouwe supporters!”


De volgende afspraak voor het Franse Rallycross Kampioenschap is op 19 & 20 mei op het Circuit des Ducs in Essay!

Back to top button
error: Content is protected !!