WRX: Mattias Ekström snelste in openingstraining in Mettet

Vandaag werd er op het Circuit Jules Tacheny reeds een serie vrije trainingen afgewerkt. Snelste man van het veld was Mattias Ekström in zijn EKS Audi. De Zweed werd echter op de voet gevolgd door kersverse pappa Timmy Hansen.

Het Volkswagen Motorsport duo vinden we terug op plek 3 en 4, aangevoerd door Wereldkampioen Johan Kristoffersson. Landgenoot François Duval wist een 15e plek voor zich op te eisen. Duval gaf echter slechts 1,6 seconde toe op lijstaanvoerder Ekström.

Bij EuroRX topte Anton Marklund de eerste vrije training, gevolgd door Cyril Raymond, Rene Munnich en JB Dubourg. Peter Hedström completeerde de top-5. Winnaar van de openingsronde, Reinis Nitiss, sluit aan op plek 6. Michael de Keersmaecker klokte een 13e tijd en kijkt vol vertrouwen uit naar de dag van morgen.

Top 10 WRX:
1. Ekström
2. Hansen T
3. Kristoffersson
4. Solberg
5. Timerzyanov
6. Loeb
7. Hansen K
8. Bakkerud
9. Eriksson
10. Gronholm

Top 10 ERX:
1. Marklund
2. Raymond
3. Munnich
4. Dubourg
5. Hedström
6. Nitiss
7. Bryntesson
8. Walfridson
9. Larsen
10. Linnemann

Morgenochtend zal opnieuw het geweld losbarsten met om 9.00u de vrije training, gevolgd door de eerste en tweede kwalificatiereeks voor de Supercars (WorldRX en EuroRX).

Back to top button
error: Content is protected !!