WRX: Solberg leider na dag 1 in Mettet!

Na twee kwalificatiereeksen is het Petter Solberg die als leider dag 1 in Mettet mag afsluiten. Solberg wordt echter op de hielen gezeten door Mattias Ekström, die het snelste was in Q2. Op de plekken 3 en 4 vinden we het Peugeot duo Hansen en Loeb.

Het lijken de drie fabrieksteams te zijn die de dienst uitmaken momenteel in het Wereldkampioenschap. De totale dominantie van Volkswagen Motorsport lijkt echter tot het verleden te behoren want zowel Audi als ook Peugeot kunnen de tijden van de Duitsers parreren.

Solberg reageerde na afloop in de persconferentie dan ook tevreden. “Het zit echt dicht bij elkaar en elk foutje wordt hier heel hard afgestraft. De baan is smal dus het is zaak om er gelijk goed bij te zitten! 

Mattias Ekström toonde zich ook tevreden na de openingsdag hier in Mettet. “In de tweede reeks leken Andreas en ik op weg naar een goede tijd maar hij krijg problemen met de boost van de wagen en ik kon voorbij steken. Gelukkig is er niks mis met de krachtbron in de wagen van Andreas dus hij zal morgen nog wel wat plekken gaan klimmen.”

Timmy Hansen leek ook tevreden met zijn Peugeot. “Zoals Petter al zei zit het echt extreem dicht bij elkaar. In de tweede reeks maakte ik een fout bij het nemen van de joker. Die fout kostte me ongeveer een seconde, dus zonder die fout had ik de tijd van Ekström kunnen toppen. De Peugeot lijkt echter in topvorm dus ik maak me nog geen zorgen.”

Dit was dag 1 vanuit Mettet. Voor morgen staan er nog 2 kwalificatiereeksen en de finales op het programma, wordt vervolgd!

Back to top button
error: Content is protected !!