WRX: Loeb en Peugeot zegevieren in Mettet!

Sebastien Loeb en Peugeot hebben de derde ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross, op het Circuit Jules Tacheny in Mettet, op hun naam weten te schrijven. In een ware thriller van een finale was het uiteindelijk Loeb die aan het langste eind trok voor Petter Solberg en Timmy Hansen.

Voor de grote finale zagen we Kristoffersson op pole position, met naast zich Loeb. Daarachter waren het Solberg en Bakkerud. Het Zweedse duo Ekström en Hansen completeerden de grid. De start van de finale kende het nodige tumult. Regerend kampioen Johan Kristoffersson kwam in het gedrang richting eerste bocht en ging kortstondig op twee wielen. De Volkswagen Polo kon zijn weg echter vervolgen. Het was Loeb die de leiding nam, gevolgd door Timmy Hansen die een sterke start kende vanaf de laatste startrij. Het Peugeot-duo werd op de hielen gezeten door beide Volkswagens, maar Loeb stond de leiding in de wedstrijd niet meer af. Achter Loeb weet Solberg, door effectief jokeren, nog een plek te winnen ten koste van Timmy Hansen die uiteindelijk als derde over de meet komt. Ekström, Kristoffersson en Bakkerud maken de top-6 volledig.

Supercars EuroRX
Bij EuroRX wist regerend kampioen Anton Marklund de overwinning binnen te slepen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot want Marklund kreeg zware concurrentie van Reinis Nitiss en Cyril Raymond. Laatstgenoemde debuteerde in Mettet in EuroRX maar toonde in de kwalificatiereeksen al zijn snelheid, met maar liefst 3 snelste tijden in 4 reeksen! Marklund pakte bij de finale het voortouw gevolgd door Linnemann en Raymond. De jonge Let Nitiss werkte zich middels een goede jokerstrategie naar voren en zo was er in de laatste fase een driestrijd tussen Marklund, Nitiss en Raymond. Als aan een touwtje ging genoemd trio over het Belgische circuit maar Marklund hield alle gaatjes dicht en neemt de overwinning mee naar Zweden. Nitiss en Raymond maken het podium compleet, gevolgd door Hedström, Linnemann en Braten. Onze landgenoot Michael de Keersmaecker wist de semi-finales te behalen, maar strandde hier ook in. Later volgt een uitgebreide reactie van MdK.

Touringcars EuroRX
Fredrik Salsten kende een goed weekend in Mettet. In de reeksen kwam Salsten nog niet echt in het verhaal voor, maar schijnbaar bewaarde hij het beste voor het laatst. Salsten domineerde zijn semi-finale en weet ook de finale op zijn naam te schrijven. Onze landgenoot Steve Volders kon lang meestrijden voor de overwinning maar moet uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Daniel Lundh pakte het brons.

RX2
Voor onze landgenoot Guillaume de Ridder werd het een weekend om snel te vergeten. De Ridder had in de reeksen wat problemen met zijn starts maar wist zich uiteindelijk toch te kwalificeren voor de semi finales. Bij de start van zijn semi-finale was er het nodige duw- en trekwerk richting eerste rechtse, waarbij De Ridder het slachtoffer werd en noodgedwongen de handdoek in de ring moest gooien. De overwinning bij de RX2 klasse ging naar Gundersen, gevolgd door Evjen en Krogstad.

Op deze manier komt er een einde aan ronde 3 van het Wereldkampioenschap Rallycross in Mettet. Het WK zal zijn weg vervolgen over 2 weken in Silverstone!

Back to top button
error: Content is protected !!