BRX: Maris, Otzer en Lambers vieren feest!

Op een zonovergoten Duivelsbergcircuit in Maasmechelen werd gisteren de vierde ronde van het Belgische Rallycross kampioenschap afgewerkt. Voor de BELNED-cup was dit alweer de vijfde wedstrijd. Uiteindelijk waren het Luc Maris, Steve Otzer en Kurt Lambers die met de maximale buit huiswaarts keerden.

Supernationals+
Grote pechvogel van het weekend was duidelijk Kristof Bex. De Volvo S40 brak in de tweede reeks een aandrijfas en kwam te laat aan de pre-start voor reeks drie, hetgeen een vroegtijdig einde betekende voor Bex. Dat maakte de weg vrij voor Luc Maris, die onbedreigd de finale op zijn naam wist te schrijven. Steve Volders volgde op respectabele afstand op twee, gevolgd door Bert Bosmans op drie.

Super1600
Steve Otzer en zijn Citroen Saxo lijken dit jaar de te kloppen combinatie, maar de concurrentie zit de Saxo-piloot op de hielen. In de reeksen werd maar weer duidelijk hoe competitief het S1600-veld is. Van den Branden, Otzer en Remans wisten elk een scratch te noteren. In de grote finale was het uiteindelijk wederom Otzer die aan het langste eind trok, gevolgd door Dennis Remans die duidelijk zijn draai gevonden heeft in de ex-Thijs Heezen Ford Fiesta. Davy van den Branden completeerde het podium.

Supernationals-
Na een bloedstollende finale wist Kurt Lambers met zijn BMW de volle buit te pakken. Daar waar Martijn Vanhove lange tijd op de overwinning leek af te stevenen, was het toch Kurt Lambers die als eerste de meet wist aan te tikken. Nederlander Ron Snoeck weet voor de vijfde maal naar het podium te rijden in evenveel wedstrijden.

De volgende wedstrijd op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, eveneens meetellend voor de BELNED-cup, zal worden verreden op 4 & 5 augustus aanstaande!

Back to top button
error: Content is protected !!