FRX: Coox elfde na dag 1 in Pont-de-Ruan

In Pont-de-Ruan vindt dit weekend alweer de zesde ronde van het Franse Rallycross Kampioenschap plaats. Vandaag werden er reeds twee kwalificatiereeksen verreden, met onder andere natuurlijk onze landgenoot Jochen Coox. Na dag 1 in Pont-de-Ruan vinden we Coox terug op de elfde plek algemeen.

Opnieuw een nieuwe omloop voor de Rekemnaar met zijn Volkswagen Polo, ook wel “Magda” genoemd. In de eerste reeks pakte Coox een tiende tijd algemeen en dit wist hij voor de tweede reeks nog een plek te verbeteren, met P9. Algemeen betekent dit een elfde plek. Wij spraken met Coox.

Wat een geweldig circuit alweer hier in Pont-de-Ruan! We hebben vanochtend flink kunnen trainen en het voelde gelijk goed. Die Fransen veranderen ook voor elke omloop de complete setting van hun wagen, iets dat wij nog moeten gaan leren. Het is belangrijker om eerst met een basisafstelling de circuits te leren kennen. Toch vind ik dat we er na de eerste dag goed bij zitten. De tweede reeks moest ik van buitenaf starten en kwam ik klem te zitten. Ik had het gevoel dat ik sneller had gekund, maar daar koop ik nu niks meer voor. Het zit enorm dicht bij elkaar waardoor elke seconde telt. Kijk bijvoorbeeld naar de tweede reeks, daar zit ik met P9 op slechts 2,8 seconde achter de snelste man Chicherit. Het zal dus knokken worden! De starts gaan dit weekend top dus hopelijk kunnen we morgen nog wat plekken goed maken en een mooie finale rijden!”

Na dag 1 in Pont-de-Ruan is het Philippe Maloigne die aan de leiding gaat, gevolgd door Masse, Febreau, Chicherit en Peu.

Back to top button
error: Content is protected !!