BRX: Bex, Otzer en Vanhove winnen op warme zomerdag!

Vandaag werden op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen opnieuw de messen geslepen. Onder een warme maar heerlijke zomerzon waren het uiteindelijk Bex, Otzer en Vanhove die met de overwinning huiswaarts keerden!

Supernationals+
Afgelopen wedstrijd was pechvogel Bex vroegtijdig uitgeschakeld en wist Bex zelfs de finales niet te halen. Vandaag wist de man uit Heusden-Zolder het tij te keren en de volle buit mee naar huis te nemen! Luc Maris, in de reeksen nog tweemaal het snelst, moest genoegen nemen met de tweede plaats. Achter het Volvo-duo finisht Steve Volders op respectabele afstand op drie. Vaessen, Leysen en Hermans completeren de top-6.

S1600
Er lijkt dit jaar geen maat te staan op Steve Otzer in zijn Citroen Saxo. Toch was het vandaag Yves Teelen die met 2 keer een scratch de kwalificatiereeksen op zijn naam wist te schrijven. Alle titelkandidaten weten zich voor de grote finale te kwalificeren. Een finale waar Steve Otzer opnieuw orde op zaak weet te stellen en afgetekend naar de overwinning rijdt. Achter Otzer weet regerend kampioen Davy vd Branden als tweede de meet aan te tikken, met Dennis Remans op drie. Pascal Roumans, Nick Vanalken en Yves Teelen maken de top-6 compleet.

Supernationals-
Het pechduiveltje was dit weekend vanuit Winterswijk meegereisd met Ron Snoeck. Daar waar Snoeck tot op heden zeer constante resultaten wist te behalen, moest de groen-witte Volvo vandaag vroegtijdig aan de kant. Snoeck kwam in de derde reeks in aanraking met een andere deelnemer en de Volvo C30 was niet meer te repareren. Martijn Vanhove en Kurt Lambers maakten er in de finale een spektakelstuk van, waarbij deze keer Vanhove aan het langste eind trok. Lambers werd tweede, gevolgd door Peter vd Wege op drie. 

De BELNED-cup is volgende week alweer aan zijn volgende wedstrijd toe. Dan kunnen er op het Eurocircuit in Valkenswaard opnieuw belangrijke punten worden gescoord voor het BELNED-kampioenschap. Op 9 september zal het Belgische Rallycross kampioenschap zijn weg vervolgen op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen.

Back to top button
error: Content is protected !!