FRX: Heftige regenval maakt vroegtijdig einde aan dag 1

Jochen Coox kwam met een goed gevoel aan de start van de eerste reeks in het Franse Lessay. De Volkswagen piloot opereerde in de ochtend immers continue in de top-8 waardoor een goed resultaat in de zaterdag reeksen lonkte. Toch liep het anders. Wij spraken met Jochen Coox.

Vanaf de eerste meters voelde de wagen geweldig! We hebben nauwelijks zaken hoeven aan te passen en de afstelling was gelijk perfect. In de vrije trainingen van vanochtend zaten we er heel goed bij en waren we eigenlijk constant in de top-8 te vinden. Het helpt natuurlijk ook dat we hier al de nodige circuit-kennis hebben maar daarnaast vind ik dit ook een super mooie omloop! Voor de eerste reeks had ik dus het nodige vertrouwen weten te tanken. Echter besloten de weergoden om zich in de strijd te mengen. De hemelpoorten gingen open en het werd een groot modderballet. Samen met Masse en Guillerme vochten we voor de eerste bocht maar bij het aanremmen begonnen we allemaal te schuiven, met als resultaat dat we allemaal in het decor belandden. Einde eerste reeks. Daarna heeft de wedstrijdleiding besloten om Q2 te verplaatsen naar de zondag omdat de wagen gewoon niet meer op de baan te houden waren. Ik hoop morgen op een betere dag, al ben ik bang dat de weergoden opnieuw een rol gaan spelen. Wordt vervolgd!”

Foto’s: Pics-Motorsport

Back to top button
error: Content is protected !!