BRX: Kalender 2019 en meningen…

Afgelopen weekend werd door de Belgian Off Road Association (BORA) de voorlopige kalender gepresenteerd van het Belgische Kampioenschap Rallycross 2019. Daar waar er in België reeds diverse jaren bloedarmoede heerst bij de koninginneklasse, de Supercars, lijkt nu hetzelfde te gebeuren met de beschikbare circuits.

Op de kalender prijken 4 wedstrijden in Maasmechelen en 1 wedstrijd in Mettet. Op de overige circuits, zoals de Estering in Buxtehude, Lydden Hill of zelfs het Glosso-circuit in Arendonk kan er om verschillende redenen geen wedstrijd georganiseerd worden. En zo wordt de spoeling wel heel dun…

Wij polsten bij enkele rijders naar hun mening over de nieuwe kalender.

Davy van den Branden
Ik vind het een teleurstellende kalender. Maar de Bora kan hier weinig aan doen behalve…… ,mits een goed overleg met de mensen in Nederland, 1 of 2 wedstrijden vastleggen in Valkenswaard en/of een wedstrijd op een Frans circuit. Beslissingen van Lydden Hill (enkel Supercar en S1600), Buxtehude en Mettet geen interesse moet de Bora ook ondergaan. Ook de “problemen” in Arendonk is een aderlating. Een wedstrijd in december in Mettet vind ik ook geen goede oplossing zowel wegens logistieke en onderhouds redenen. Als team is het nu moeilijk een programma samen te stellen. Daarom zijn wij nu ook aan het uitkijken om eventueel een ander kampioenschap te rijden. Wait and see!

Danny Luyten
Het organiseren van een wedstrijd cq. kampioenschap wordt steeds moeilijker en moeilijker. De piloten investeren steeds meer tijd en geld in onze hobby en dan is het jammer dat we maar zo weinig kunnen rijden. De kalender tot op heden rechtvaardigt de inspanningen van de piloten niet. Ik heb gehoord dat men nog zoekt naar een alternatief zoals bijvoorbeeld in Denemarken of Frankrijk, maar daarvan is het ook nog maar de vraag of iedereen die verplaatsing kan en wil maken. Ik denk dat zowel Maasmechelen als ook Valkenswaard in zwaar weer verkeren en dat we een onzekere toekomst tegemoet gaan. De wedstrijd in Mettet is een lachertje.. midden in de winterstop. Dat zijn de weken dat we keihard aan het werk zijn om de wagen klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Als het zo verder gaat zou het me niet verbazen als piloten gaan uitwijken naar andere landen, of zelfs helemaal gaan afhaken want op deze manier is er geen lol meer aan.

Jochen Coox
Het ziet er niet goed uit voor de Rallycross in eigen land. Sinds enkele jaren kampen we met een gebrek aan Supercars en dan nu ook nog een gebrek aan circuits. De kalender, met 5 wedstrijden, wordt nu uitgesmeerd van maart tot december wat het er niet beter op maakt. Natuurlijk begrijp ik ook dat de Bora ook met hun handen gebonden zit, maar als het op deze voet verder gaat dan komt er vrij snel een einde aan onze geliefde sport.”

De voorlopige kalender ziet er momenteel als volgt uit:
3 maart MAASMECHELEN
21 juli MAASMECHELEN
8 september MAASMECHELEN 
6 oktober MAASMECHELEN
30 november – 1 december METTET

Back to top button
error: Content is protected !!