FRX: Volop kansen voor Jochen Coox in Lessay!

Aanstaand weekend wordt het Franse Rallycross Kampioenschap afgetrapt in Lessay. Met de afwezigheid van matadoren als regerend kampioen Antoine Masse (tracht EK te doen), Guerlain Chicherit (volledig WK programma), Damien Meunier en de gebroeders Pailler, lijken er voor onze landgenoot Jochen Coox mogelijkheden te liggen op Franse bodem.

Torenhoog favoriet voor de Franse titel lijken de nummers 3, 4 en 5 uit de einduitslag van verleden jaar, te weten Fabien Chanoine, Samuel Peu en Philippe Maloigne. Achter dit trio volgt er een zeer sterke middenmoot met namen als Bouliou, Vigion, Meslier, maar ook zeker onze landgenoot Jochen Coox. Laatstgenoemde testte afgelopen weekend zijn opnieuw opgebouwde Volkswagen Polo op het kartcircuit in Genk. Wij keken alvast vooruit met de Rekemnaar.

We komen met vertrouwen aan de start in Lessay. Onze wagen is volledig opnieuw opgebouwd en de eerste meters hier in Genk voelden heel goed aan. Overigens wil ik nogmaals het circuit in Genk bedanken voor de mogelijkheid om hier een test af te werken. Afgelopen jaar hebben we de nodige circuit kennis opgedaan op de verschillende omlopen in Frankrijk en ik hoop dat we daar dit jaar de vruchten van kunnen plukken. Natuurlijk zijn een aantal toppers afwezig, maar ik denk nog steeds dat dit het sterkste nationale kampioenschap is in Europa. In Lessay reed ik reeds twee maal en ik moet zeggen dat deze omloop me heel erg ligt. Ons doel dit jaar is om een finale te scoren en met een beetje geluk zou dat zomaar dit weekend al kunnen gebeuren! We gaan er eens goed voor zitten!”

We hebben inmiddels diverse berichten ontvangen van supporters die afreizen naar Lessay. Wij wensen alvast veel plezier en geven onderstaand nog het tijdschema mee! Via deze site houden wij u eveneens op de hoogte van de verrichtingen van Jochen Coox.

Tijdschema:
Zaterdag 13 april 2019
8.30u – 12.00u vrije training
13.30u – eerste reeks gevolgd door tweede reeks

Zondag 14 april 2019
8.00u – 9.00u Warm-up
9.00u – derde reeks gevolgd door vierde reeks
13.45u – semi finales en finales

 

Back to top button
error: Content is protected !!