WRX: Abbring vecht met gevestigde orde in Hell!

Nederlander Kevin Abbring komt dit weekend voor het eerst aan de start van een ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross. Plaats van handelen is het Noorse Hell, alwaar vandaag al twee kwalificatiereeksen werden verreden. In de ES Motorsport geprepareerde Skoda Fabia wist Abbring in de eerste reeks een schitterende vijfde tijd algemeen te klokken!

Na de eerste reeks had de jonge Nederlander het volgende te melden:
Dit was zeker niet wat we verwachtten na de loting van gisteren. Vanaf de buitenkant van de grid maakten we een goede keuze qua strategie en daarna was het aan mij om gewend te raken aan alles om me heen. De auto is goed, de piloot moet nog progressie boeken, met name in sector 2. Gelukkig reed Niclas Grönholm voor me dus ik kon een beetje afkijken welke lijnen hij reed. Ik denk dat we met deze auto tussen de vijfde en achtste plaats thuishoren, dus dat gaan we in de tweede reeks proberen. We zitten in de reeks met alle snelle mannen, het is dus mijn taak om bij de snelste aan te pikken en een goede tijd te klokken.”

In de tweede reeks mocht Abbring het opnemen tegen de gevestigde orde, met namen als Niclas Grönholm, Andreas Bakkerud, Timmy Hansen en Timur Timerzyanov. Abbring maakte een goede start maar besloot vanaf de buitenkant eerder van het gas te gaan om binnendoor te steken bij de rest van het veld. Een goede keuze zo blijkt achteraf want Bakkerud en Hansen kregen het met elkaar aan de stok en verloren kostbare tijd, waarvan Abbring mooi kan profiteren. Opnieuw sluit de Skoda-piloot aan achter Grönholm. Helaas sloeg het pechduiveltje toe bij Abbring. Door technische problemen moest de Skoda in een slakkengang naar de finish worden gereden, waardoor er in Q2 niet meer in zat dan een 16e tijd algemeen.

Toch blijft Abbring positief.
Ik denk dat we de dag positief mogen afsluiten ondanks de technische problemen in de tweede reeks. Laat die zondag maar komen!”

Niclas Grönholm is de leider na twee reeksen in Hell, gevolgd door zijn teamgenoot Timur Timerzyanov en Timo Scheider. Andreas Bakkerud en Timmy Hansen maken de top-5 compleet.

Foto’s: Jan Kåre Rafoss

Back to top button
error: Content is protected !!