WRX: Kevin Abbring sensationeel vierde in Hell!

Wat een ongelofelijk mooi debuut in het Wereldkampioenschap Rallycross voor de jonge Nederlander Kevin Abbring! Nadat Abbring gisteren al vriend en vijand wist te verrassen door zich met de gevestigde orde te mengen, wist Abbring vandaag nog meer te overtuigen. In een bloedstollende finale komt de Nederlander als vijfde over de meet. Door diskwalificatie van Anton Marklund schuift Abbring uiteindelijk nog op naar een vierde plek!

Abbring wist dag 2 in Hell sterk te openen met een vierde tijd in Q3. Met een achtste tijd in Q4 weet Abbring zich te plaatsen voor de semi finales! Voor de finales besloten de weergoden roet in het eten te gooien. Onder natte omstandigheden mochten Grönholm, Timerzyanov, Scheider, Abbring, Baumanis en Chicherit plaatsnemen op de grid. Timo Scheider maakte een valse start en mocht hierdoor 2 maal de joker spelen. Bij de tweede start werd Chicherit al vrij snel rond geduwd en was hierdoor bij voorbaat al kansloos. Abbring weet keurig als tweede aan te sluiten achter Niclas Grönholm. De Nederlander bewijst echter dat hij zich als een vis in het water voelt op de kletsnatte omloop! Na de verplichte joker valt Abbring kortstondig terug naar plek 3 achter Timur Timerzyanov, maar Abbring passeert de Rus even later en weet als tweede te finishen.

In de grote finale mocht Abbring het opnemen tegen Doran, Baumanis, Kevin Hansen, Marklund en Grönholm. Bij de start kwam de groene Skoda goed uit de blokken. In de eerste rechtse verdwenen al gelijk 3 concurrenten in de jokerlap, waarna Abbring aan de leiding kwam van het veld! Ronden lang kwam de Nederlander als leider door, maar na het spelen van de joker viel Abbring terug naar de vijfde plaats. Anton Marklund komt als eerste over de meet, gevolgd door Kevin Hansen en Niclas Grönholm. Na afloop van de wedstrijd wordt Marklund gediskwalificeerd vanwege een onreglementaire bumper. Ook Kevin Hansen krijgt een penalty van 1 seconde vanwege duwen. Na alle straffen is Niclas Grönholm de winnaar in Hell, gevolgd door Kevin Hansen en Baumanis. Kevin Abbring wint nog een plek door de diskwalificatie van Marklund en wordt bij zijn debuut dus heel mooi vierde!

Abbring was na afloop dolgelukkig:
Yes! Wat een geweldig debuut hier in Noorwegen. Het doorstoten vanuit de semi finale was al fantastisch, maar toen kwam ik ook nog aan de leiding in de grote finale. We hebben nog zoveel te leren maar we hebben ons hier echt wel laten zien!! Ik kan niet wachten om weer te starten in Höljes!”

Foto’s: Jan Kåre Rafoss

 

Back to top button
error: Content is protected !!