Johan Kristoffersson, wie anders?!

Vijfvoudig Wereldkampioen Rallycross Johan Kristoffersson maakte afgelopen weekend in Mettet een gastoptreden in de RX2e-klasse. Hij werd daarbij vergezeld door de gebroeders Hansen en teamgenoot Ole Christian Veiby. Het lijkt al bijna een vanzelfsprekendheid dat zodra Kristoffersson aan de start verschijnt, hij automatisch de overwinning naar zich toe weet te trekken. Zo ook afgelopen weekend.

Aanvankelijk ging het weekend van start met wat kleine problemen voor Kristoffersson. De zitpositie was niet ideaal in de RX2e-wagen en in de vrije trainingen kampte de Zweed tevens nog met wat kleine problemen aan zijn elektrische bolide. Toch stond Kristoffersson er opnieuw zodra het serieuze werk van start ging.

Enkel in de openingsreeks was het Timmy Hansen die er met de snelste tijd vandoor ging. In de overige reeksen stelde Kristoffersson orde op zaken met 3 keer een snelste tijd in evenveel reeksen. Overigens was er in de derde kwalificatiereeks een zeer mooi en fair duel met Timmy Hansen. De oudste van de Hansen broers nam bij de start de leiding, op de voet gevolgd door Kristoffersson. Uiteindelijk weet Kristoffersson bij de jump bergafwaarts zijn wagen naast die van Hansen te prikken. Eenmaal voorbij aan Hansen verdween de kampioen aan de horizon.

Over de semi-finale kunnen we kort zijn. Ook die werd met speels gemak gewonnen door Kristoffersson, waarna het uitkijken was naar de grote finale waarbij Kristoffersson en Timmy Hansen zij aan zij zouden oplijnen op de eerste rij van de grid. Heel lang duurde het gedroomde duel niet. Hansen miste zijn start en was op achtervolgen aangewezen. In zijn achtervolging raakte Hansen een kerbstone en hiermee beschadigde hij de ophanging van zijn wagen. Einde verhaal. Aan de kop van het veld wist Kristoffersson zijn voorsprong te consolideren en als eerste het zwart-wit geblokt te pakken. Achter Kristoffersson pakt Mikaela Ahlin-Kottulinsky knap het zilver. Marko Muru completeerde het podium.

Aangezien de RX1e mannen buiten kampioenschap reden was het de Zweedse Mikaela Ahlin-Kottulinsky die de beste zaken deed in de strijd om het kampioenschap. Met 57 punten staat Ahlin-Kottulinsky nu 2 punten achter Nils Andersson die met nog 1 ronde te gaan de beste papieren in handen heeft. Isak Sjökvist is met 54 eenheden echter ook nog niet kansloos voor de titel.

Over twee weken volgt de ontknoping van het RX2e kampioenschap op de Estering in Buxtehude!

 

 

Back to top button
error: Content is protected !!