DRX voor Maikel Alewijnse!

“Het vijftiende seizoen en fanatieker dan ooit!”, dat waren de eerste woorden van Maikel Alewijnse toen we hem eerder vandaag spraken. De Zeeuw zal dit jaar zijn opwachting maken in het Duitse Rallycross kampioenschap en steekt niet onder stoelen of banken dat hij graag een wedstrijdje wil winnen.

“We starten dit jaar met de bekende BMW E30 in het Duitse Rallycross kampioenschap. Op 16 maart pikken we eerst nog de testdag mee in Valkenswaard om eind april het Duitse kampioenschap op gang te schieten in Schlüchtern. Mocht er ergens nog ruimte zijn voor een extra wedstrijd, dan zou ik heel graag nog een keer naar Lydden Hill afreizen of een keer tussen de grote mannen in het BK of NK is natuurlijk ook een mooie uitdaging.”

Afgelopen winter is de BMW flink aangepast. Eind 2022 konden we de wagen voorzien van een 3.2L m3 motor en om deze tot zijn recht te laten komen hebben we een nieuwe unic sequentiële versnellingsbak aangeschaft. Door de nieuwe versnellingsbak te plaatsen verandert ook de gewichtsverdeling in de auto, dit draagt ook bij aan de verbetering. Het seizoen is geslaagd als we het volledige seizoen kunnen voltooien. Daarbij wil ik graag een wedstrijd winnen! En als de verbeterde auto betrouwbaar blijkt te zijn kunnen we ons misschien wel mengen in de titelstrijd.

 

Back to top button
error: Content is protected !!