Dave van Beers goes Lydden Hill

Met enige regelmaat zien we Dave van Beers terug op de inschrijvingslijst voor de 5 Nations Trophy, ofwel het Engelse Rallycross kampioenschap. Ook komend weekend zal Van Beers opnieuw de oversteek maken naar de andere kant van het kanaal, naar het Britse Lydden Hill.

Wij spraken met Dave over zijn beweegredenen om in Engeland te starten. Zien we hem ook nog in actie in Belgie en/of Nederland? En wanneer is zijn seizoen geslaagd? Dave geeft de antwoorden.

De grootste reden om in Engeland te rijden is omdat ik super graag op het circuit in Lydden Hill rijd. De snelheden liggen enorm hoog, met mooie gravelsecties en de prachtige jump maken het voor mij tot een van mijn favoriete circuits. Voor de race auto is deze jump niet zo erg als vele andere jumps op andere circuits. Ook voel ik mij zeer welkom door al de mensen van de “5 Nations Trophy”, super warm onthaal iedere keer opnieuw en laten ook merken dat ze onze overzeese oversteek altijd wel appreciëren. Ook tijdens de prijsuitreiking begin dit jaar hebben ze mij extra beloond voor de inzet om de wedstrijden van hun kampioenschap te rijden.”

De Renault Clio in de startblokken

Het budget voor dit seizoen laat het niet toe om het volledige kampioenschap mee te rijden. Enkel de wedstrijden in Lydden Hill wil ik allemaal meerijden. Verder ga ik nog op GLOSSO circuit rijden, tevens ook mijn thuiscircuit. Nederland is nog niet zeker voor mij.

De Clio opnieuw in topconditie

“Iedere keer is mijn motivatie om te winnen. Na al die jaren is dit nog niet veranderd hihi. Al kan ik wel realistisch zijn en telkens een top 3 zou ook al mooi zijn. De concurrentie is ook telkens zeer snel. Voor mij is het seizoen geslaagd als we niet al te veel pech voor onze kiezen krijgen en als we gewoon ontzettend veel plezier hebben beleefd.” 

Back to top button
error: Content is protected !!